Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Виктор Стоянов за обвиненията на един диригент: Лъжи и откровени клевети

Илия Михайлов посочи схеми за източване на субсидии в Софийска филхармония, прикривани от зам.-градски прокурор

И.д. директор на Софийска филхармония Виктор Стоянов обяви, че ще заведе дело срещу диригента Илия Михайлов. - Виктор Стоянов за обвиненията на един диригент: Лъжи и откровени клевети

И.д. директор на Софийска филхармония Виктор Стоянов обяви, че ще заведе дело срещу диригента Илия Михайлов.

Лъжи и откровени клевети, нарече директорът на Софийска филхармония Виктор Стоянов твърденията на диригента Илия Михайлов, че в националния културен институт прилагат схеми за източване на държавни субсидии и подкупват зам.-министъра Боил Банов да си мълчи.

В сряда Стоянов освободи Михайлов от длъжността диригент на хоровата капела „Светослав Обретенов“, която е част от Филхармонията. Дни преди това Илия Михайлов даде интервю за сайта „Гласове“, в което посочи три схеми, по които се източва института. Вчера, след като бе освободен, диригентът заяви, че зам.-министърът на културата Боил Банов прибира подкупи всеки месец от Софийска филхармония, а гръб им е зам.-градският прокурор Чавдар Ангелов, съпруг на мениджъра на Филхармонията Светлина Терзиева – затова ще подаде сигнал да ги разследва ДАНС (Вижте в ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

„Във връзка с атаките срещу Софийска филхармония от страна на Илия Михайлов, бивш диригент на хоровата капела, разпространени през последните дни в медиите, в качеството ми на неин управляващ, бих искал да заявя следното, пише днес в изявление Виктор Стоянов:

За времето, в което изпълнявам длъжност директор (от декември 2014 г.), Софийска филхармония се управлява абсолютно законно, прозрачно и в интерес на институцията.

Твърденията за „схеми“ в управлението и разходването на финансите на организацията, са лъжа и нелепи. Г-н Михайлов си позволява да прави твърдения, без да цитира никакви факти, което ги прави откровени клевети.

Тъй като смятам, че злонамерените изявления на г-н Михайлов грубо рушат авторитета на Софийска филхармония и петнят имиджа на колегите музиканти, с този случай от тук нататък ще се занимае съдът.“

Пред „Площад Славейков“ Боил Банов също заяви, че ще изчисти петното от Илия Михайлов с иск в съда.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС