Виктория Георгиева ще пее за България на „Евровизия 2020“

БНТ и „Ligna Group“ залагат на непознат за широката публика глас (видео)

Виктория е подгрявала концерта на Марио Бионди на 18 октомври в зала 1 на НДК. Снимка: Личен архив - Виктория Георгиева ще пее за България на „Евровизия 2020“

Виктория е подгрявала концерта на Марио Бионди на 18 октомври в зала 1 на НДК. Снимка: Личен архив

Младата певица Виктория Георгиева ще представя страната ни на следващото издание на „Евровизия“, съобщават от БНТ. Музикалният конкурс ще се проведе през май 2020 г. в Ротердам, Нидерландия.

Участието на Виктория е резултат от публично-частно партньорство между Българска национална телевизия и „Ligna Group“. Песента ще бъде представена в началото на март 2020-а.

Виктория е на 22 години, родом е от Варна. Подгрявала е концерта на Марио Бионди на 18 октомври в зала 1 на НДК, избрана от екипа на Бионди.

Пред юли тази година излезе сингълът на певицата „I Wanna Know“. Песента, появила се година след участието на Виктория в лятната школа на музикалния колеж „Berklee College“, прозвучава за първи път в Мадрид на музикалното събитие „Melboss Open“. Виктория е един от четиримата европейски изпълнители, които биват избрани да участват на събитието.

В сезон 2015/16 Виктория Георгиева участва в „X Factoи“.