Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Виктория Георгиева ще пее за България на „Евровизия 2020“

БНТ и „Ligna Group“ залагат на непознат за широката публика глас (видео)

Виктория е подгрявала концерта на Марио Бионди на 18 октомври в зала 1 на НДК. Снимка: Личен архив - Виктория Георгиева ще пее за България на „Евровизия 2020“

Виктория е подгрявала концерта на Марио Бионди на 18 октомври в зала 1 на НДК. Снимка: Личен архив

Младата певица Виктория Георгиева ще представя страната ни на следващото издание на „Евровизия“, съобщават от БНТ. Музикалният конкурс ще се проведе през май 2020 г. в Ротердам, Нидерландия.

Участието на Виктория е резултат от публично-частно партньорство между Българска национална телевизия и „Ligna Group“. Песента ще бъде представена в началото на март 2020-а.

Виктория е на 22 години, родом е от Варна. Подгрявала е концерта на Марио Бионди на 18 октомври в зала 1 на НДК, избрана от екипа на Бионди.

Пред юли тази година излезе сингълът на певицата „I Wanna Know“. Песента, появила се година след участието на Виктория в лятната школа на музикалния колеж „Berklee College“, прозвучава за първи път в Мадрид на музикалното събитие „Melboss Open“. Виктория е един от четиримата европейски изпълнители, които биват избрани да участват на събитието.

Америка за България

В сезон 2015/16 Виктория Георгиева участва в „X Factoи“.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3