Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Плаващите кейове на Кристо достъпни през Гугъл

Светът се разхожда по водата виртуално

„Гугъл Стрийт Вю“ стъпи и на златистите кейове на Христо Явашев – Кристо. - Плаващите кейове на Кристо достъпни през Гугъл

„Гугъл Стрийт Вю“ стъпи и на златистите кейове на Христо Явашев – Кристо.

„Плаващите кейове“ на Кристо вече са достъпни за разходка от потребители на интернет по целия свят. Благодарение на „Гугъл Стрийт Вю“, софтуер на  най-голямата онлайн търсачка, всеки може да стъпи върху златистата повърхност на инсталацията и да тръгне по водата.

„Плаващите кейове“ се закрива в неделя  – тогава проектът на Кристо ще бъде физически завинаги премахнат. В известен смисъл обаче той ще остане достъпен и след това, виртуално.

Интересът към инсталацията надскочи очакванията още в първите дни. Според местната управа „Кейовете“ в езерото Изео, малко известно преди Кристо да го избере за осъществяване на една от мечтите си, до края си ще привлече повече от милион души. Хиляди се стичат и в момента, в опит да стъпят върху водата в последните възможни часове.

Можете да видите „Плаващите кейове“ отвътре тук. Движението става с мишката и стрелките на клавиатурата.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах