Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Височайши посещения

Различни части на столичния център бяха затваряни по време на посещението на руския премиер Дмитрий Медведев през март в София. Снимка: БГНЕС - Височайши посещения

Различни части на столичния център бяха затваряни по време на посещението на руския премиер Дмитрий Медведев през март в София. Снимка: БГНЕС

Не обичам много такситата, но преди месец ми се наложи да се возя за един ден – два пъти на такси. Първият таксиджия беше строг, но справедлив политолог, и каза: „Какви са теа милиционери през трийсе метра? Сигурно пазат да не им гръмнат руснака, дето е дошъл да крадне квото е останало. Миналата седмица некъв американец беше дошъл да крадне, сега руснака. И да им бутнат паметника, ама без основата, да сложат Хан Аспарух горе!“.

След монолога дойде ред да задавам въпроси:

– Защо смятате, че са дошли да краднат?

– Е, че ако не краднат, защо ще идват, да не са луди?

– Какъв е смисълът да остане основата на паметника на Съветската армия?

– Да бе, нема да плащаме основата два пъти и некой да крадне пак, тура се Хан Аспарух горе и сме готови!

– Хан Аспарух ли е най-заслужилият?

– Може и некой друг, ама само да не му светят очите, че от тея работи много се крадне.

На връщане попаднах пак на политолог. Заяви, че ще караме по „Иван-Асен“, защото „По Цариградско возят онзи руски тупан“. Попитах го дали става дума за Медведев, а онзи ми каза, че хич не го интересува как се казва, само да му се маха от главата, че му разваля бизнеса. После добави: „Тоя Бойко кво ги кани от чужбина, не ги ли вижда, че само му се смеят“. Полюбопитствах кой се смее на Бойко, шофьорът отговори: „Всички му се смеят, и руснаците вече му се смеят, значи вече всички“.

Скоро ще идва Папата. Ще направя всичко възможно да не се качвам на такси.


Източник: „Стършел“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg