Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Висящите градини на Семирамида ще цъфтят в Шанхай

Изображение на Висящите градини на Семирамида от XIX в. - Висящите градини на Семирамида ще цъфтят в Шанхай

Изображение на Висящите градини на Семирамида от XIX в.

В Шанхай планират построяването на търговски център, чиято форма ще напомня за едно от Седемте чудеса на света — Висящите градини на Семирамида. Скелето на конструкцията вече е вдигнато, съобщава ТАСС.

Съоръжението, получило названието „Хиляда дървета“, ще бъде частично открито за посетители през 2019 г. По замисъл на авторите на проекта, около хиляда балкона, засадени с растителност както от външната, така от вътрешната страна на обекта, ще създават впечатление за дворец с колони, потъващ в зеленина. Търговският център се строи върху насип на река Суджоу в старата част на Шанхай.

Във вътрешността на комплекса, освен магазини, ще се помещават ресторанти, музеи, художествени галерии, развлекателна инфраструктура и хотел. Компания-оператор на проекта ще бъде китайската „Тян Ан Чайна Инвестмънтс“.

По-рано бе съобщено, че италианското архитектурно студио Stefano Boeri Architects е разработило проект за строителство „град в града“ за китайския мегаполис Шъдзяджуан в провинция Хъбей. Специалистите предложиха на територията на населеното място, страдащо от промишлено замърсяване на въздух, да бъде издигнат квартал от „зелени“ пречистващи атмосферата, небостъргачи.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах