Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Витошка“ става Алея на книгата

От 10 до 15 септември пешеходната зона на булеварда се превръща в книжно изложение на открито

Откриването ще бъде на 10 септември от 17 ч. в Литературния кът на Алеята, който ще бъде до паметника на Алеко Константинов. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - „Витошка“ става Алея на книгата

Откриването ще бъде на 10 септември от 17 ч. в Литературния кът на Алеята, който ще бъде до паметника на Алеко Константинов. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Скоро чуждите туристи ще отстъпят доминацията си над централния пешеходен булевард „Витоша“ – след броени дни започва едно от любимите на софиянци събития: Алея на книгата. От 10 до 15 септември главен герой в идеалния център на София стават книгите и най-новите си заглавия ще изложат рекорден брой издатели, съобщават организаторите от Асоциация „Българска книга“.

Седмото издание на най-голямото пътуващо изложение премина през Пловдив и Варна, а сега пристига в София като част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г. Под 23 шатри ще бъде представена продукцията на над 70 български издателства и книгоразпространители. Те ще бъдат разположени на част от булеварда между пресечките с бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Узунджовска“ и могат да бъдат посещавани всеки ден от 10 до 20 ч.

Откриването е на 10 септември, вторник, от 17 ч. в Литературния кът на Алеята, който ще бъде до паметника на Алеко Константинов. Началото ще бъде поставено с концерт на джаз формация „София“.

Литературният кът на Алеята ще бъде сцена на богата културна програма с премиери на книги, срещи с автори, издатели и преводачи, игри и работилници за деца. Достъпът до всички събития е свободен.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg