Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Вивалди на цигулка? Не, на акордеон

Александър Хрустевич свири „Годишните времена“ на Антонио Вивалди с аранжимент, който придава усещането, че изпълнението е на цял оркестър.  - Вивалди на цигулка? Не, на акордеон

Александър Хрустевич свири „Годишните времена“ на Антонио Вивалди с аранжимент, който придава усещането, че изпълнението е на цял оркестър.

Някои свирят Вивалди на акордеон, сякаш имат в ръцете си цигулка. Това е по силите на малцина, а пръв сред тях вероятно е украинецът Александър Хрустевич. Той е в състояние да изпълни и най-сложните сола в симфоничната музика на своя акордеон. А „Годишните времена“ на Антонио Вивалди свири с аранжимент, който придава усещането, че изпълнението е на цял оркестър. 

Александър Хрустевич е роден 1983 г. в град Староконстантинов, Хмелницка област. Започва да свири на акордеон на 6 в школа в родния си град. Продължава в музикалното училище в Хмелницк, след това в Националната музикална академия в Киев.

Световната си популярност Хрустевич придобива с клипове на свои изпълнения, публикувани в интернет.

Вижте един от тях: 

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90