Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Вижте химна на „Детската Евровизия“ в България

Крисия Тодорова призова да открием света и мечтите си пред „Св. Александър Невски“

„Свети Александър Невски“ е символът на София в пътуващата изложба в подкрепа на Детската Евровизия. - Вижте химна на „Детската Евровизия“ в България

„Свети Александър Невски“ е символът на София в пътуващата изложба в подкрепа на Детската Евровизия.

Открий света, мечтите си и любовта призовава химнът на Детска Евровизия 2015, представен в събота от Крисия Тодорова пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ в София. Усмивки, музика и рисунки изпълниха столицата и други дванайсет града у нас в събота в рамките на кампанията „Открий България“, посветена на конкурса, на който страната ни е домакин тази година.

Песента, която ще популяризира Детската Евровизия, се казва #Discover – #Откривай, каквото е и мотото на надпреварата тази година. Освен да я чуят за пръв път, в изпълнение на Крисия, зрителите пред катедралата в столицата също можаха да порисуват, а художникът Иван Яхнаджиев изобрази храма на картина, която ще бъде включена в пътуваща из Европа изложба. Целта на експозицията е да покаже красотата и културата на България, а цялостно кампанията е насочена към приобщаването на българските деца към европейските им приятели.

Общо в тринайсет града художници претвориха на платна символите на съответните места, като не отказваха помощ и от децата, стекли се да се позабавляват с тях. От Пловдив например в изложбата ще бъде включен пейзаж от Античния театър, от Русе – статуята на свободата, а от Благоевград – гледка към „Вароша“, показа репортаж на Българската национална телевизия.

Във Велико Търново пък на събитието специален гост бе победителят от миналогодишното издание на конкурса Винченцо Кантинело, който в неделя ще участва в конкурса „Сребърна Янтра“.

Вижте химна на Детска Евровизия 2015, в изпълнение на Крисия Тодорова:

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах