Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Вижте как ще изглежда „Шишман“ след ремонта

Емблематичната софийската улица става споделено пространство

Илюстрации: А.Д.А.  - Вижте как ще изглежда „Шишман“ след ремонта

Илюстрации: А.Д.А.

„Цар Иван Шишман“ е едно от знаковите софийски пространства, които ще бъдат ремонтирани и изцяло обновени в предстоящите месеци. „Площад Славейков“ получи от архитектурно-дизайнерската агенция А.Д.А. визуализация на това как ще изглежда улицата.

Движението на „Шишман“ ще бъде реорганизирано и ще е от типа „споделено пространство“ – подход в урбанистичния дизайн, който цели да минимализира разделението между пешеходци и превозни средства. Навярно това ще е и краят на трудното движение по тесните и поразбити тротоари по улицата?

Ремонтът ще обхване още площад „Славейков“ (вижте тук как), „Солунска“, „Шести септември“, „Граф Игнатиев“, площад „Гарибалди“, пространството около храма „Св. Седмочисленици“.

Вижте още: ЗДРАВКО ЗДРАВКОВ: ЩЕ ПОКАНИМ СВЕТОВЕН АРХИТЕКТ ДА ПРЕОБРАЗИ ПЛОЩАД „СВЕТА НЕДЕЛЯ“

Така ще изглеждат „Графа“ и „Шишман“ след реконструкцията.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС