Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Вижте кое представление на Уест Енд опитоми най-злобните критици в Англия

Бил Най и Кери Мълиган в топ спектакъла на седмицата в Лондон - "Скайлайт". - Вижте кое представление на Уест Енд опитоми най-злобните критици в Англия

Бил Най и Кери Мълиган в топ спектакъла на седмицата в Лондон - "Скайлайт".

Петзвездни рецензии от най-злостните критици в английските вестници донесе играта на Кери Мълиган и Бил Най в спектъкала „Скайлайт“ на сцената на лондонския „Уиндъм тиътър“. Те успяха да опитомят дори страшилището Майкъл Билингтън, заради чиято отрицателна рецензия преди години се самоуби актрисата Сара Кейн.

„Някои пиеси се размиват във времето. Но пиесата на Дейвид Хеър „Скайлайт“ всъщност става все по-богата след премиерата й през 1995 година”, пише Билингтън в „Гардиън”. „Пиесата на Хеър удря точно между очите с нейната смес от лична болка и обществен гняв. Емоции, вълнуващи дълбоко поляризирането общество, в което живеем”, продължава критикът.

Мълиган играе учителката Кира Холис, която получава ненадейна визита от бившия си любовник – наскоро овдовял богат ресторантьор. В ролята на собственика на лока Том Сержант е именно Бил Най. Неговият герой иска от персонажа на Мълиган отново да се съберат.

В спектакъла Кери показва не само актьорските си умения, но и кулинарните, защото в първата част на постановката тя готви на сцената спагети болонезе.

„Мълиган играе с тишина и спокойствие и почти злокобно усещане за самодостатъчност. Не може да откъснете очите си от Най, който крачи из сцената като стар ядосан лъв в клетка. 29-годишната мис Мълиган е 10 години по-млада, отколкото би трябвало, за да играе Кира, но, Боже мой, тя се справя брилянтно”, обобщава Чарлс Спенсър от „Телеграф”.

Куентин Летс от „Дъ Мейл” казва за Бил Най, че е „незабравим, небалансиран в своята удивителност”.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg