Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Вижте логото на българското председателство на Съвета на ЕС

Автор на проекта е дизайнерът Тодор Ангелиев

Общо 180 творци са предложили свои проекти за лого.  - Вижте логото на българското председателство на Съвета на ЕС

Общо 180 творци са предложили свои проекти за лого.

Кирилица, шевица и цветовете на българското знаме съчетава логото на българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.

Изображението, с което страната ни ще се представя пред цялата европейска общност, е дело на дизайнера Тодор Ангелиев – в конкурса той е получил 76 точки от възможни 90. Неговата парична награда е в размер на 10 хиляди лева.

Общо 180 творци са предложили свои проекти за лого. Сред тях е имало и българи, живеещи в чужбина, студенти, утвърдени художници, както и чужденци.

В идейно отношение 20 от вариантите са били с роза, по 9 с българското знаме и със звезда, 3 с паметника на Шипка, по 2 с книга и с минерални извори. Стилизирана карта на България е имало на 6 от предложените лога, вплетена кирилица – в 21, а общо 29 са били с шевици. Сред елементите е имало още лъв, цвете, птица, слънце, хоро, както и сградата на НДК – основната дестинация на председателството.

Вижте още: НДК, ВЕРСИЯ 2.0

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90