Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Владигерови в „Одеон“, завещанието на Марко Тотев в Народния

Най-интересните събития от 14 до 20 септември 2020 г. с „Фантастико“

Част от колекция

Част от колекция

Народен театър, сцена „Зад театъра“

14.09.2020

21:30

Театрално-музикален пърформанс, вдъхновен от стихове, фрагменти и песни на Димитър Воев от книгата „Поздрави от мен Боговете”. Участват Иван Юруков (китара, укулеле, вокал), Стоян Младенов (цигулка, вокал), Николай Димитров (ударни, вокал) и Милен Апостолов (пиано, вокал). Драматизация и постановка – Иван Юруков.

Откриване на Европейски музикални седмици

Откриване на Европейски музикални седмици

Зала „България“

15.09.2020

19:30

Пианистът Людмил Ангелов ще даде начало на фестивала „Софийски музикални седмици“ с изпълнение на интеграл от два концерта на Шопен, планирани от организаторите „Кантус Фирмус“ за края на март, но отложени заради COVID-19. Поради големия интерес и ограничените места на събитието, предвидени са две дати – 15 и 16 септември. С Людмил Ангелов ще свири оркестърът на радио „Класик ФМ“. 

Петолиние на паметта

Петолиние на паметта

Кино „Одеон“

16.09.2020

20:00

„Петолиние на паметта“ е филм за диригента Александър Владигеров и за композитора Панчо Владигеров, разказ за живота им от децата на Александър – Панчо, Екатерина, Александър и Константин. Сценарист, режисьор и продуцент на документалния филм е актьорът Марио Кръстев. След премиерната прожекция, част от фестивала „Мастър ъф Арт“, прадстои музикално изпълнение на Трио „Владигерови“Екатерина (пиано), Александър (тромпет и флюгелхорн) и Константин (кларинет и пиано). Ще бъдат изпълнени камерни творби от Панчо Владигеров и композиции и аранжименти на внуците му, подготвени специално за събитието.

Сама жена

Сама жена

Сатиричен театър, Голяма сцена

16.09.2020

19:30

С премиера през юли, „Сама жена“ е сред новите заглавия на Сатиричния театър. Албена Михова влиза в ролята на три жени с общ проблем – мъжете. На сцената ѝ партнира Калоян Трифонов. Автор на пиесата е Дарио Фо.

Концерт на Борис Белкин

Концерт на Борис Белкин

Зала „България“

17.09.2020

19:00

Цигуларят Борис Белкин, възпитаник на съветската музикална школа, ще изнесе два концерта със Софийската филхармония – на 17 и 18 септември, част от програмата на „Софийски музикални седмици“. Гостът ще изпълни Концерт за цигулка и оркестър № 1 на Макс Брух. Във втората част на вечерта на сцената излиза италианският диригент Джанлуиджи Джелмети, за да изпълнят заедно с Филхаронията Симфония № 7 на Бетовен.

КвАРТал Фестивал

КвАРТал Фестивал

Центърът на София

18-20.09.2020

20 ч.

„КвАРТал Фестивал“ ще заеме пространството между булевардите „Дондуков“, „Мария Луиза“, „Сливница и „Васил Левски“ и ще продължи до 20 септември. В деня на откриването ще се проведе събитие пред Столичната библиотека, съчетание на поезия с музика, по-късно ще бъде представена изложба на Мартиан Табаков в галерия „Гешов“, а вечерта фестивалът ще отбележи своето пето начало с диско музика.

Завещанието на Марко Тотев

Завещанието на Марко Тотев

Народен театър, сцена „Апостол Карамитев“

18-19.09.2020

19:30

Документална комедия на Николай Гундеров за фундаменталния принос на Марко Тотев във всички области на живота и за българския принцип в законите на вселената. От сцената нотариус ще обяви за първи път публично наследството на Марко Тотев – един от най-големите български гении на всички времена. Измежду многото негови изобретения ще бъдат демонстрирани и два уреда, за чието съществувание световната наука не подозира – „проверителя на чувства между напълно непознати лица“ и „домашния разбивач на атоми“, който успешно може да се справи и с коронавирус.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.
kapatovo.bg