Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Владика арестуван заради нарушаване на карантината в Гърция

Властите: Никой не е над закона

Митрополит Серафим от Китира е отслужил молебен при открити врата, въпреки въведените ограничения в Гърция. Снимка: Православие.ру - Владика арестуван заради нарушаване на карантината в Гърция

Митрополит Серафим от Китира е отслужил молебен при открити врата, въпреки въведените ограничения в Гърция. Снимка: Православие.ру

Арестуваха владика за служба в църква при открити врати, съобщава изданието за православие Orthodox Times.

Митрополит Серафим от Китира, владика в Гръцката православна църква, е бил арестуван, защото е отслужил молебен при открити врата, бил е камбаните на катедралния си храм и е призовал хората за молитва.

В Гърция правителството въведе ограничения, които изискват богослуженията да се извършват при закрити врати и хората да се молят по домовете си. Заповедта е потвърдена и от ръководството на Гръцката православна църква. Митрополитът е заявил, че все още не е получил окръжното послание на архиепископ Йероним.

По-късно свещеникът е бил освободен, но го очаква разследване. Пред местни медии кметът на Китира заяви, че никой не е над закона.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90