Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Владимир Машков: Никой в Холивуд не може да изиграе руснак

Руският актьор от „Мисията невъзможна“ нарече Арнолд Шварценегер „камък с очи“

Владимир Машков и Том Круз в „Мисията невъзможна: Режим Фантом“ - Владимир Машков: Никой в Холивуд не може да изиграе руснак

Владимир Машков и Том Круз в „Мисията невъзможна: Режим Фантом“

Нито един холивудски актьор не може да изиграе добре ролята на руснак, заяви по време на фестивала „Таврида АРТ“ в Крим руският актьор Владимир Машков, който е играл и в един от филмите от франчайза „Мисията невъзможна“. В момента Машков е художествен ръководител на театъра „Олег Табаков“.

В разговор с публиката руският актьор е отправил предизвикателство – да му кажат поне един актьор от Великобритания или САЩ, който би се справил с ролята на руснак. Зрителите предложили Арнолд Шварценегер.

“Каквоооо? Никога! Никога! Този камък с очи, който няма никакво отношение към актьорството, не може нито да възпроизведе, нито да разбере значението на руските думи! – разпалено отговорил Мешков. – Няма нито един, дори най-големите Де Ниро, Ал Пачино, Дъстин Хофман, който да изиграе руснак. Причината е във втората сигнална система, различна е. Ние се движим различно, имаме друга енергия!“

Разсъжденията си Машков продължил с интонационните различия. Според него при американците интонацията се покачва в края на фразата, а при руснаците спада. Актьорът илюстрирал това с пример от своята кариера – когато бил извикан на проби в Холивуд, без да знае и дума английски, той четял транскрибиран на кирилица английски текст с руска „занижена“ интонация. Звучало „заплашително“ и затова получил ролята, разказва той. Така получил и „Зелена карта“, но не се задържал дълго в САЩ.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg