Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Владимир Зарев с наградата „Елин Пелин“

Отличието се връчва веднъж на 10 години за принос към българската литература

Владимир Зарев е автор на повече от 15 книги. - Владимир Зарев с наградата „Елин Пелин“

Владимир Зарев е автор на повече от 15 книги.

Владимир Зарев е новият носител на наградата „Елин Пелин“, предава „24 часа“. Отличието се връчва веднъж на десет години за принос към българската литература. Зарев получава наградата в кулминацията на честванията на 140-ата годишнина от рождението на Елин Пелин.

69-годишният писател е автор на над 15 книги, като е особено добре познат с трилогията „Битието“ (1978), „Изходът“ (1983) и „Законът“ (2012). В библиографията му попадат още романите „Денят на нетърпението“ (1977), „Процесът“ (1984), „Разруха“ (2003), „Поп Богомил и съвършенството на страха“ (2004), сборникът „Дунавски новели“ (1974) и др.

Носители на отличието на името на Елин Пелин през годините са били Николай Хайтов, акад. Георги Караславов, Ефрем Каранфилов, проф. д-р Кръстьо Генов, Дончо Цончев, Дико Фучеджиев, Симеон Янев.

Вижте още: 140 ГОДИНИ ЕЛИН ПЕЛИН, МИЛАТА РОДНА КАРТИНКА – СЪЩАТА

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg