Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Властелинът на пръстените“ търси орки за 350 лв. на ден

Препоръчително е статистите да са с бръчки, необичайно космати и без зъби

Режисьорът на филмовата трилогия „Властелинът на пръстените“ използва близо 20 хил. души за омразните орки.  - „Властелинът на пръстените“ търси орки за 350 лв. на ден

Режисьорът на филмовата трилогия „Властелинът на пръстените“ използва близо 20 хил. души за омразните орки.

Сериалът „Властелинът на пръстените“ наскоро загуби един от актьорите си, който трябваше да влезе в главна роля – Уил Полтър отпадна от мултимилионната продукция на „Амазон“ заради натоварен график. Докато търси заместител на Полтър, екипът на сериала по творчеството на Толкин се нуждае и от не по-малко важни персонажи, каквито са орките.

Кастинг компании от Окланд, Нова Зеландия (където ще се разположи снимачната площадка на новия сериал) са се впуснали в привлекателна маркетинг кампания. Различни от привлекателни обаче трябва да са лицата на хората, които се свържат с тях. Търсят се прекалено високи или ниски „космати, космати хора“ с „бръчки, и то много, моля“. Няма ограничения във възраст и произход.

Имате ли бръчки? Излизали ли сте навън на слънце? Лицето Ви отвратително ли е?“, приканва обявата.

Препоръчително е кандидатите да имат нетрадиционен цвят коса – всичко от бяла до червена или и двете. Предимство е, ако лицата им „изглеждат зли“ или „липсващите им зъби са повече от здравите“. Пол не се уточнява, затова всеки е добре дошъл да опита късмета си. Заплащането е около 300 новозеландски долара на ден, което са равнява на близо 350 лв. Към възнаграждението е включен и безплатен обяд на снимачната площадка.

Все още не се знае колко точно статисти ще са нужни за продукцията, известно е обаче, че Питър Джаксън използва 20 хил. за трилогията си. Освен това, телевизионният сериал е една от най-скъпите продукти на „Амазон“, като различни източници споменават бюджет от 1 млрд. долара.

Снимките на сериала трябва да започнат през 2020 г. в Нова Зеландия, а когато е готов ще се бори за короната, оставена празна след края на „Игра на тронове“ на НВО.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg