Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Влюбени в света, всеки ден по различен начин

След „Каръци“ Ивайло Христов с премиера в Нов театър в НДК

Стефан Мавродиев в „Четири“, спектакъл за възможността да се вгледаш с любопитство и наивност в човека до себе си, дори когато си на 70 и въпреки присъдата на живота да си готов да живееш всеки ден като за последно. - Влюбени в света, всеки ден по различен начин

Стефан Мавродиев в „Четири“, спектакъл за възможността да се вгледаш с любопитство и наивност в човека до себе си, дори когато си на 70 и въпреки присъдата на живота да си готов да живееш всеки ден като за последно.

След триумфално бягство в киното Ивайло Христов се завръща в театъра. Оставил зад гърба си „Каръци“ и отличието „Златен Георги“ от Московския филмов фестивал, режисьорът е пред премиера на „Четири“ – спектакъл за изкуството, любовта и вечната младост по пиесата „Квартет“ на Роналд Харвуд. Ще го видим на 22 и 29 февруари в Нов театър в НДК.

В актьорския квартет на Христо влизат Меглена Караламбова, Пламена Гетова, Стефан Мавродиев и Марин Янев – педантичния и изряден Редж, веселия и умен Уилф, волната и добросърдечна Сиси и изтънчената и загадъчна Джийн. Това са четирима пенсионирани световноизвестни оперни певци, живеещи по една или друга причина в старчески дом, където търсят спокойствието и възможността да се влюбват в света около себе си, всеки ден по различен начин.

Режисьорът Ивайло Христов

Режисьорът Ивайло Христов

„Това не е старчески дом, а лудница!”, заявяват певците-актьори от сцената. „Четири” е спектакъл за възможността да се вгледаш с любопитство и наивност в човека до себе си, дори когато си на 70 и въпреки присъдата на живота да си готов да живееш всеки ден като за последно.

Меглена Каралабмова и Марин Янев

Меглена Караламбова и Марин Янев

Сценографията и костюмите са на Марина Янева, преводът – на Харалампи Аничкин.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg