Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Вместо Бинев оставка подаде Морфов

Режисьорът напуска Народния театър в знак на протест срещу управлението на страната

"Аз искам възмездие! Искам отмъщение за погубения живот на моите родители и за неосъщественото детство на нашите деца! Искам тези хора да влязат в затвора!", каза режисьорът Александър Морфов. - Вместо Бинев оставка подаде Морфов

"Аз искам възмездие! Искам отмъщение за погубения живот на моите родители и за неосъщественото детство на нашите деца! Искам тези хора да влязат в затвора!", каза режисьорът Александър Морфов.

Режисьорът Александър Морфов напуска Народния театър в знак на протест срещу управлението на държавата и скандалните събития от последните дни, съобщава БГНЕС.

„Слави Бинев ще управлява културата и министър на културата е Вежди Рашидов – аз съм против това държавно управление, против този парламент, против министър-председателя, против министъра на културата, против председателя на Комисията по култура. Не мисля, че трябва да остана въобще в държавно предприятие“, казва Морфов, който в момента репетира „Одисей“ на първата ни сцена. В афиша на театъра са още неговите „Хъшове“, „Полет над кукувиче гнездо“, „Животът е прекрасен“.

„Освен покруса и срам, нищо друго не мога да опиша като чувства, – заяви по-късно пред Нова телевизия днес Александър Морфов. –  Това е един самодоволен, арогантен, неграмотен простак. И това е срамно, просто срамно за българите… Аз искам възмездие! Искам отмъщение за погубения живот на моите родители и за неосъщественото детство на нашите деца! Искам тези хора да влязат в затвора! Това няма да стане с демократични средства. Ще стане с насилие – или с бунт, или с военен преврат.“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg