Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Водата на бъдещето е бутилирана в топче желе (видео)

Произведено от морски водорасли, напълно биоразградимо

Досущ като водата, продуктът не притежава вкус. - Водата на бъдещето е бутилирана в топче желе (видео)

Досущ като водата, продуктът не притежава вкус.

Водно „топче“, което може да се яде, е създала компания от Обединеното кралство. Надеждата е с негова помощ да бъде сложен край на планините от пластмасови отпадъци. Компанията се опитва да наложи иновацията още от 2015-а година, но пред хората вероятно има психологическа преграда да ядат водата, вместо да я пият. 

Топчето от желе, с размери приблизително колкото топче за тенис на маса, е напълно биоразградимо. Това го прави зелена алтернатива на пластмасовите опаковки. Изобретението е на лабораторията „Скипинг рокс“, чиято цел е била създаването на безотпадна опаковка – за да предотвратят ежегодното замърсяване на океаните с 1 милион пластмасови бутилки.

Капсулата е направена от екстракт от морски водорасли, който е по-евтин от пластмасата. Досущ като водата, продуктът не притежава вкус, но създателите му твърдят, че могат да му бъдат добавени овкусители.

„Скипинг рокс“ търсят финансиране, за да реализират идеята си. Сумата от 400 хиляди паунда, от която се нуждаеха първоначално, вече е надхвърлена – дотук са събрани над 585 хиляди паунда.

Днес капсулите вече се продават в района на Лондон, но създателите им се надяват на глобално разпространение.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg