VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Военният театър наесен: Лес в Полите на Витоша

Сезонът в Театър "Българска армия" стартира на 1 септември с Деня на отворените врати. Снимка: Румен Добрев - Военният театър наесен: Лес в Полите на Витоша

Сезонът в Театър "Българска армия" стартира на 1 септември с Деня на отворените врати. Снимка: Румен Добрев

Лес в Полите на Витоша във Време разделно. Това би могло да е заглавието на предстоящия сезон в Театър „Българска армия“. В сряда трупата оповести престоящите творби, върху които започва работа наесен. Авторите са Пейо Яворов, Александър Островски и Антон Дончев.

Театърът приключва лятната ваканция със станалия традиция Ден на отворените врати. На 1 септември армейците канят почитателите си да разгледат всички кътчета на сградата на столичната ул. „Раковски“. До тази дата ремонтите след наводнението вероятно ще са приключили. Преди седмица Военният театър бе опустошен от градушка – леден поток нахлу през отнесена от покрива ламарина, водата заля звуковата кабина, наводни дъсчения паркет и смъкна плюшената облицовка на стените.

Първият нов спектакъл на „Армията“ ще бъде на режисьора Красимир Спасов, който поставя „В полите на Витоша” от Пейо Яворов. Веднага след премиерата Николай Ламбрев–Михайловски се заема с „Лес” на Александър Островски. Все още не е решено кои актьори ще бъдат разпределени в ролите на двете представления.

В началото на 2015 г. Театър „Българска армия” събира цялата трупа за постановката на Асен Шопов „Време разделно“ по Антон Дончев. Това ще бъде втората интерпретация на романа, която Шопов прави след 1973 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС