Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Военният театър отваря след карантината с комедии

Театър „Българска армия“ и Сатирата ще играят и на открито - в „София тех парк“

Сцената на открито, която през лятото ще използват от Военния и Сатиричния театър, е предложена безвъзмедно от „София тех парк“. Снимка: Театър „Българска армия“ - Военният театър отваря след карантината с комедии

Сцената на открито, която през лятото ще използват от Военния и Сатиричния театър, е предложена безвъзмедно от „София тех парк“. Снимка: Театър „Българска армия“

След близо три месеца пауза Театър „Българска армия“ отново ще посрещне публиката си, като ѝ предложи най-хитовите си комедийни заглавия. От Военния театър все още очакват официалната заповед от Министерство на здравеопазването, но обявяват, че са готови да посрещнат първите си зрители в началото на юни.

В заповедта от Министерство на здравеопазването ще бъде указано при какви условия салоните ще може да посрещат отново зрителите. Плановете на трупата са на 9 юни да посрещнат публиката на Голяма сцена с „Черна комедия“ – едно от най-обичаните заглавия, което дълги години не слиза от афиша на театъра. Заради новите разпоредби във връзка с овладяването на пандемията от коронавируса, в салона ще бъде допусната публика до 30% от капацитета на залата, както вече ще работят културните институции на закрито.

Същевременно театърът ще играе и на открито – на амфитеатралната сцена пред „София тех парк“. Там „Армията“ ще си партнира със Сатирата. Откриващото представление „Кафе с претенции“ е насрочено за 6 юни.

Към момента програмата на Военния театър се планира за юни и юли, за август тепърва ще се решава, тъй като първо трябва да се проверят нагласите на зрителите, обясниха от „Армията“ пред „Площад Славейков“.

В лятната програма на театъра са заложени заглавия като „Арсеник и стари дантели“, „Ножица-трепач“, „Много шум за нищо“, „Швейк“, „Секс, наркотици и рокендрол“, „Колко е важно да бъдеш сериозен“ и „Да разлаем кучетата“.

Освен Голямата сцена, предстои да заработи и камерна сцена „Миракъл“, в чийто афиш влидат заглавията „Една нощ с теб“,„Вкус на мед“ и „Любов, любов, любов“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС