Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Волен Сидеров: Няма да си дам имунитета сам

Полицаите помогнаха на нападателя ми, те ме обезсилваха, казва депутатът за юмрука в лицето си

„В момента се играе мръсна игра от Цацаров. Утре той иска да бъда закопчан с белезници в парламента като Никола Петков през 40-те години“, смята Волен Сидеров. - Волен Сидеров: Няма да си дам имунитета сам

„В момента се играе мръсна игра от Цацаров. Утре той иска да бъда закопчан с белезници в парламента като Никола Петков през 40-те години“, смята Волен Сидеров.

Волен Сидеров ще пази имунитета си до последно и е убеден, че животът му е застрашен. Два дни след като лидерът на Атака с група свои сподвижници втори път незаконно влезе в НАТФИЗ за саморазправа със студенти, той заяви пред Нова телевизия, че властта е използвала „полиция и протестъри“, за да го убие.

Въпреки че българската общественост масово призовава за снемането на имунитета на депутата след поредицата му нощни набези в центъра на София в последно време, а в понеделник вечер над 5000 души се събраха на протест с това искане, Волен Сидеров не възнамерява сам да се откаже от привилегията си, съобщиха от националната телевизия.

„Чувствам се като човек, когото искат да убият – каза атакистът. – Това иска да го направи властта и тя използва полиция и протестъри, които предишната вечер направиха опит за убийство. Това не са пресилени думи. Четирима полицаи ме държат, единият ми извива ръката изключително болезнено назад. В това време оставят възможност на човек, неясно кой – аз не вярвам, че е този, който го разкарват по студията – да ме удари. Този човек можеше да ме удари с нож, с бокс, с желязо – с каквото си иска можеше да ме убие. Полицаите в случая не само не пречеха, а му помагаха.“

Сидеров доразви и конспиративната теза, че не Камен Попов е извършителят на „покушението“ срещу него – въпреки че Попов призна за това на следващата сутрин, а лицето му ясно се вижда на видеозаписи:

„Няма официално съобщение на МВР, че това е извършителят, както и доказателства за това. Не бих казал, че това е той, а човек, свързан с полицията, тъй като той беше зад кордона“.

Искането на главния прокурор Сотир Цацаров за разрешение за задържане на Сидеров и Десислав Чуколов пък лидерът на Атака определи като „мръсна игра“ и опит да бъде опозорен:

„В момента се играе мръсна игра от Цацаров. Утре той иска да бъда закопчан с белезници в парламента като Никола Петков през 40-те години и да бъда опозорен по този начин публично“.

Пред Нова телевизия той дори заплаши, че въпреки че сега е репресиран от „полицейски режим“, ще дойде момент, в който силата, която Цацаров сега управлява, ще се обърне срещу него.

В края на краткото включване Сидеров иронично обясни, че не вярва на „доброжелателната загриженост“ на репортера Георги Георгиев, когото попита как е физически.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС