Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Волгин срещу Лозанов. Офлянкване

„Той отдавна трябваше да бъде санкциониран, че ден след ден краде ресурс от обществената медия, за да дудне една и съща пропагандна теза без да допуска алтернативни мнения“, заяви председателят на СЕМ

„Волгин твърди, че конфликтът в БНР не бил синдикален. Може да спорим за понятията, но най-голямото доказателство, че не е по Закона за радио и телевизия е, че Волгин още не е съкратен“, твърди Георги Лозанов. Снимка: Румен Добрев - Волгин срещу Лозанов. Офлянкване

„Волгин твърди, че конфликтът в БНР не бил синдикален. Може да спорим за понятията, но най-голямото доказателство, че не е по Закона за радио и телевизия е, че Волгин още не е съкратен“, твърди Георги Лозанов. Снимка: Румен Добрев

„Ако Съветът за електронни медии не смени ръководството на БНР, то председателят на медийния регулатор Георги Лозанов трябва да си подаде оставката“, заяви Петър Волгин пред медии. Той е сред съпротивата срещу ръководството на националното радио, които свиват с 10% разходите в институцията, намалени са и възнагражденията на журналистите. Мнозина от тях вече втора седмица излизат на протест пред сградата на медията.

Позицията на Волгин е предизвикана след среща между началниците на БНР и председателя на СЕМ, на която Лозанов препоръча да се търси начин за възстановяване на диалога. Вместо това, протестиращите журналисти поискаха оставката на директора Радослав Янкулов и целия Управителен съвет.

„Органът, който се занимава с обществените медии, е СЕМ – каза Волгин. – Аз обаче не виждам от тях готовност да реагират, а напротив – виждам едно усукване, опит да се изкара този спор като синдикален, което е безумно – той няма нищо общо със синдикалните изисквания. Много се надявам СЕМ да вземе правилното решение по случая и мисля, че ако председателят на Георги Лозанов продължи да се офлянква, той трябва да си подаде оставката“.

„На какво ли не съм се нагледал – да ми иска оставката не друг, а Волгин, защото съм се бил „офлянквал“…“, написа в отговор във Фейсбук Георги Лозанов.

„Единственият, по отношение на който съм се „офлянквал”, е самият той – продължава председателят на СЕМ. – Иначе отдавна трябваше да бъде санкциониран, че ден след ден краде ресурс от обществената медия, за да дудне една и съща пропагандна теза, без да допуска алтернативни мнения (та и радиото му плаща за това).

Волгин твърди, че конфликтът в БНР не бил синдикален. Може да спорим за понятията, но най-голямото доказателство, че не е по Закона за радио и телевизия е, че Волгин още не е съкратен. Ако конфликтът беше по този закон (а не по Кодекса на труда), трябваше първи да си отидат нарушителите му.

Все още се надявам, че Волгин не говори от името на протестиращите в БНР, независимо че не съм чул някой да му възрази.“

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg