POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Володимир Зеленски издава книга с военните си речи

Сборникът „Съобщение от Украйна“ е „боен вик към света да се бори за свобода“

Честите обръщения на Зеленски към народа му и към международната общност се превърнаха в символ на войната в Украйна. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Володимир Зеленски издава книга с военните си речи

Честите обръщения на Зеленски към народа му и към международната общност се превърнаха в символ на войната в Украйна. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Володимир Зеленски издава колекция със свои военни речи, „боен вик към света да се бори за свобода“. В книгата „Съобщение от Украйна“ (A Message from Ukraine) са събрани 16 негови обръщения към украинците, селекцията е направена лично от президента, съобщава изданието „Пъблишърс Уийкли“.

Книгата „изследва пътя на Украйна от 2019 г.“, казват издателите от „Пенгуин Рандъм Хаус“, годината, в която Зеленски заема президентското кресло. Подбраните речи ще помогнат на читателя „да разбере украинците: нашите стремежи, принципи и ценности“, обяснява Зеленски. Държавният глава е написал и специален увод, в който разсъждава над наученото за себе си и за страната си след руската инвазия в Украйна.

Хонорарите за президента от продажбата на книгата ще бъдат дарени на фонда „United24“. Управляван от украинското правителство, парите в него се разпределят от министрите за най-належащите нужди на държавата.

Подкрепата за Украйна не е някакъв тренд, мийм или предизвикателство в социалните мрежи – коментира Зеленски. – Ако искате да разберете откъде идваме, какво искаме и къде отиваме, трябва да научите повече за това кои сме. Тази книга ще ви помогне да направите точно това.“

Предисловието в изданието е от Аркадий Островски, редактор на „Икономист“ за Русия и Източна Европа, който ще подплъти речите с контекст и ще обясни значението им в настоящата ситуация.

Книгата ще бъде достъпна на световния литературен пазар на 24 ноември.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90