СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Володимир Зеленски стана герой в комикс

Неговата суперсила е политиката

Комиксът ще има и издание с твърди корици, част от приходите ще бъдат дарени на Червения кръст. Снимка: TidalWave Comics - Володимир Зеленски стана герой в комикс

Комиксът ще има и издание с твърди корици, част от приходите ще бъдат дарени на Червения кръст. Снимка: TidalWave Comics

Комикс с главен герой Володимир Зеленски издаде независимата американска компания „TidalWave Comics“. Сюжетът на комикса не бяга от реалността и вместо това ще представи биографията на украинския президент, популярността му в ситкома „Слуга на народа“ и последвалата успешна президентска кампания.

„Political Power: Volodymyr Zelenskyy“ е на пазара от 18 май. Част от приходите от продажба на изданието ще бъдат дарени на Червения кръст за помощ на хората, пострадали от войната в Украйна. Написан от Майкъл Фризел и нарисуван от Пабло Мартинена, комиксът е 22 страници и може да се намери в хартиен вариант и в дигитален формат.

Комиксът вече е на пазара. Снимка: TidalWaves Comics

Бивш актьор и комик, Володимир Олександрович Зеленски, е шестият президент на Украйна. Става популярен с главната роля в стикома „Слуга на народа“, историята на учител и благородната му борба срещу корупцията в родината му. Сюжетът постепенно се превръща в реалност, когато Зеленски се кандидатира за президент и печели убедително – всичко това под зоркия поглед на Русия, отбелязва „TidalWave“. Напрежението между съседните държави се покачва опасно през 2014 г., когато Русия анексира Крим, а същевременно Украйна все повече се стреми да се разграничи от руския начин на живот и управление, допълват от компанията.

„Текстът беше голямо предизвикателство – споделя авторът Майкъл Фризел. – Аз и издателството искахме да се фокусираме върху мъжа отвъд настоящия медиен фокус – войната с Русия и сблъсъкът на воли с Путин. Кой е той? Какво го движи напред? Защо е подходящ лидер за Украйна в момента? Това са нещата, които ме вълнуваха, когато започнах проучването си.

Идеята за комикса е радушно приета от издателя Дарън Дж. Дейвис, който има украински корени (бабите и дядовците му по майчина и бащина линия са емигранти).

„Исках да използвам трибуната не само да разкажа история, но и да направя дарение за важна кауза – споделя той. – Разбира се, помогна и това, че Володомир Зеленски има удивителна история.“

Комиксът ще влезе в богатия каталог на „TidalWave“ с над 200 биографични комикси, в който са издавани още историите на Барак Обама, Доналд Тръмп, Нелсън Мандела, Джордж Буш, Джъстин Трюдо, Елизабет Уорън, Кондолиза Райс и др.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg