Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Врана“ става декор за мащабна светлинна инсталация

Рядък шанс паркът да се посети нощно време

Магическата реалност може да се наблюдава в парка „Врана“ само три нощи. Илюстрация: „Urban Creatures“ - „Врана“ става декор за мащабна светлинна инсталация

Магическата реалност може да се наблюдава в парка „Врана“ само три нощи. Илюстрация: „Urban Creatures“

Светлина, музика, природа и технология са елементите на светлинна арт инсталация в парка „Врана“. Между 9 и 11 септември* едно от любимите кътчета за съботно-неделни разходки на столичани ще бъде превърнато в паралелна реалност, в която светлината ще бъде основно изразно средство.

Между 20 ч. и полунощ в рамките на три вечери посетителите ще могат да се потопят в „Магическа реалност в парка“. Билетите ще се продават само на място заради непредвидимата обстановка около Ковид-19. Организаторите препоръчват използването на градски транспорт за стигане до инсталацията и изтъкват, че преживяването ще е най-приятно, ако правилата на парка „Врана“ се уважават.

Илюстрация: „Urban Creatures“

Проектът е на „Urban Creatures“ – платформа за публично изкуство, и се ползва с подкрепата на Столична община. Създател на инсталацията е Ясен Гешев, основател на платформата, чиято цел е „в последните дни на лятото да даде възможност на жителите и гостите на София да преживеят нещо зареждащо и релаксиращо, точно преди да започне учебната година и да стартира отново лудото ежедневие, което толкова добре познаваме“.

Urban Creatures“ не спира да се развива и да търси нови начини за изразяване и общуване с хората. А в днешния ден можем със сигурност да кажем, че хората в големия град се умориха – допълва Гешев. –  Умориха се от виртуалния свят и дигиталните комуникации, от липсата на близък контакт с близки и приятели, от негативните емоции и от липсата на допир с природата.“

В последните години „Urban Creatures“ създават графити пана в София.


* Събитието е с нови дати – 16, 17 и 18 септември. Отлагането се налага след уточняване обхвата на заповедта на министъра на здравеопазването за провеждане на масови събития, съобщават в сайта на парка „Врана“ – бел. ред.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg