Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Връщат книгите на „Славейков“ през лятото

Столичният общински съвет гласува да се поставят седем щанда на площада

Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi 10T Pro, предоставен от Vivacom - Връщат книгите на „Славейков“ през лятото

Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi 10T Pro, предоставен от Vivacom

Книжният пазар на „Славейков“ се завръща. След дебати днес Столичният общински съвет гласува проекта за поставянето на сергии на площада. В сравнение с предишния им брой, сега щандовете ще бъдат в силно редуциран брой – седем на брой.

Предложението на БСП проектът за визията на щандовете да бъде променен заради твърде високата му цена – 276 хил. лв. общо за всички, и нефункционалността им, е било отвхърлено. Проектирани от арх. Димитър Паскалев, сергиите са замислени да имат собствено осветление, отопление и навес. Витрините на щандовете-библиотеки ще са високи 3 метра.

Ако всичко въпри по план, книжният пазар може да се завърне на площада още това лято, съобщава зам.-кметът Тодор Чобанов пред БГНЕС.

Вижте още: ДЕБАТЪТ ЗА НОВИТЕ КНИЖНИ ЩАНДОВЕ НА ПЛОЩАД „СЛАВЕЙКОВ“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90