Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Връзки“ – българско ястие след турската вечеря с Къванч Татлату

Вярвайте, ще стане в хит в менюто на Би Ти Ви

Сериалът е предназначен за зрители с добро чувство за хумор. Разказва история за модерно българско семейство - Михаил Билалов и Лилия Маравиля, между които има силна привързаност, но сексът е отдавна забравен. - „Връзки“ – българско ястие след турската вечеря с Къванч Татлату

Сериалът е предназначен за зрители с добро чувство за хумор. Разказва история за модерно българско семейство - Михаил Билалов и Лилия Маравиля, между които има силна привързаност, но сексът е отдавна забравен.

След няколко сериала, последвани от дълго погребение, българските телевизии пак заложиха на тази карта. Би Ти Ви излизат с весела лятна комедия, която може би ще обърне лошия вкус от някои посредствени, но пък скъпи експерименти в ефира й.

„Връзки“ тръгва без бомбастични обещания на 3 юни от 21, 30 ч. – след първия епизод на новия турски сериал с Къванч Татлату. Хитър ход, достоен за аплодисменти: поднасят мелодрамата с непоклатима аудитория сред домакините, а след това им предлагат и едно българско ястие. А то – вярвайте, скоро ще стане в хит в менюто…, пардон! – програмата на Би Ти Ви.

Сериалът е предназначен за зрители с добро чувство за хумор. Разказва история за модерно българско семейство – Михаил Билалов и Лилия Маравиля, между които има силна привързаност, но сексът е отдавна забравен. Двамата отглеждат своята дъщеря, както и още една от предишния брак на съпругата. Героят на Билалов има ексцентрична майка – актриса-алкохоличка, която се впечатлява силно, когато види… непознат мъж. С Маравиля си общуват с бивши съпрузи, с приятели със семейни проблеми, с препятствия в работата. И с една любовница, която ще стане страшно любима дори на семейните зрителки – Яна Маринова.

Актьорският състав е изключително добре подбран. Михаил Билалов поражда силна симпатия с образа на брачен консултант и заради него може би ще спрат да го отъждествяват със софистицирания Джаро от „Под прикритие“. Попадение е и Ирини Жамбонас – съдружничка на героинята на Маравиля, със съпруг, който кръшка порядъчно… Анета Сотирова пък е сред най-забавните персонажи като майката на Билалов, неудържим е и Николай Урумов, директор на затвор…

Разказът в сериала тече от името на малката дъщеря в семейството – след неувереното по тийнейджърски начало екипът успява да прикове вниманието до края. Някои фрази със сигурност ще влязат в ежедневната реч, но няма да разказваме сюжета.

Добър сценарий като този във „Връзки“ е удоволствие за всеки актьор – именно той е залогът за успех на „Връзки“. Дело е на Ваня Николова и Йордан Банков.

„Връзки“ е поредният успешен сериал на най-опитния ни режисьор в подобни продукции у нас Виктор Божинов. Работата му тук е толкова добра, че един час пред екрана минава неусетно.

Поредицата от 10 епизода е рядко изключение от общото правило телевизиите да поръчват сериали – продуцентска къща „Емо вижън“ го започна със свои средства. Първоначално трябваше да се излъчва за Тв7, но когато екипът бе заснел 4 епизода, медията фалира. За щастие трудът и похарчените пари не пропаднаха, а бяха оценени от Би Ти Ви и след началото всеки ще проумее, че си е струвало, защото няма да пропуска епизод.

„Връзки“ вероятно ще допадне не само на родната публика, този сериал има шанс да се нареди до „Под прикритие“ като една от най-продаваните родни тв продукции по света.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg