Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Време разделно“ – любимият филм на българските зрители

БНТ обяви Топ 3 на родното кино

„Време разделно“ събра над 44% от гласовете на зрителите. - „Време разделно“ – любимият филм на българските зрители

„Време разделно“ събра над 44% от гласовете на зрителите.

„Време разделно“ е любимият филм на българските зрители, обяви БНТ в неделя вечерта след последното гласуване на зрителите. Медията излъчи на живо финала на формата, определил победителя. Шоуто бе посветено на 100-годишнината на родното кино.

В Топ 3 второ място заема „Козият рог“, а трето – „Оркестър без име”.

„Време разделно“ е събра 44.38 % от гласовете. Филмът е създаден 1988 г. от режисьора Людмил Стайков по едноименния роман на Антон Дончев.

Севда Шишманова – програмен директор на БНТ, обобщи целта и смисъла на формата – да направи българското кино и постиженията му достояние на най-широк кръг зрители, да провокира публиката и особено младите хора да гледат повече българско кино.

Телевизията е учредила две специални награди с името на формата. Първата бе за екипа на филма-победител. А второто отличие бе присъдено на Милко Лазаров и филма “Отчуждение” – „в които е надеждата ни за новия век на българското кино“.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС