Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Временният директор на Музикалния театър става титуляр

Марияна Арсенова-Владимирова е спечелила конкурса на МК и се намесва в парадокса с Марио Николов

Държавният музикален и балетен център се ръководи вече повече от година от Марияна Арсенова. - Временният директор на Музикалния театър става титуляр

Държавният музикален и балетен център се ръководи вече повече от година от Марияна Арсенова.

Марияна Арсенова-Владимирова е победителят в конкурса за директор на Музикалния театър в София. Дългогодишната солистка там зае поста временно след уволнението на Марио Николов, а сега е избрана за титуляр, разбираме от съобщение в сайта на Министерството на културата. Дали обаче няма да има законови проблеми със заемането на поста? През седмицата стана ясно, че на втора инстанция съдът е разпоредил Николов да бъде върнат като директор.

Марио Николов бе отстранен от поста през 2015 г. заради извършени от него нарушения на трудовата и финансовата дисциплина. В два доклада от миналата година, на Инспектората на МК и на Звеното за вътрешен одит, се посочваше, че докато е бил в болнични за 20 дни през юни 2015-а, Николов всъщност е подготвял и представял спектакли в Констанца, Румъния.

Били са открити и други нарушения – неизпълнение на правилата за прилагане на делегирани бюджети, неспазване на бюджетната дисциплина, преразход на утвърдения бюджет на Музикалния театър за 2014 г. и през 2015 г. и т.н.

Но по-рано тази седмица стана ясно, че на втора инстанция съдът е разпоредил, че уволнението на Николов е неправомерно и той трябва да бъде възстановен на поста. Решението подлежи на обжалване, но ако бъде потвърдено, властта няма да има друг избор, освен да го върне на работа.

Вижте още: ВРЪЩАТ ЛИ МАРИО НИКОЛОВ НАЧЕЛО НА МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР?

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах