Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Все още няма билети за спектакъла с Джон Малкович в Народния

Очаква се „ръководството да съгласува окончателно нещата”, обясняват от пиар отдела

Народен театър „Иван Вазов“. Снимка: Емил Георгиев/Площад Славейков - Все още няма билети за спектакъла с Джон Малкович в Народния

Народен театър „Иван Вазов“. Снимка: Емил Георгиев/Площад Славейков

Датите за постановката на руския режисьор Тимофей Кулябин „В самотата на памуковите полета“ с Джон Малкович все още не са обявени в програмата на Народния театър, установи проверка на „Площад Славейков“. Сутринта на 19 януари, месец преди евентуалното последно представление, в сайта на Народен театър „Иван Вазов“ няма планирани дати и възможност за покупка на билети.

Малкович и Кулябин включиха България в световното турне на спектакъла „В самотата на памуковите полета“ на „Дайлес театър“ от Рига по покана на директора Васил Василев. В продължение на няколко месеца пиар отделът на Народния театър подготвяше публиката за значимото събитие, като дори бяха обявени датите му – 16, 17 и 18 февруари 2023 г.

Във вътрешната програма на Народния театър, раздадена на служителите в началото на календарната година, датите са фиксирани и има ангажирани часове за репетиция на състава с Джон Малкович и латвийската актриса Ингеборга Дапкунайте, научи „Площад Славейков“ от свои източници. Но в официалната програма на театъра, публикувана в сайта, няма планирани представления за Голяма зала на Народния в посочените дни.

Билети за обещаното представление с Малкович все още не се продават, въпреки уверенията на директора Васил Василев в няколко интервюта, че ще бъдат пуснати в продажба – първият обещан срок беше до края на календарната 2022-а, а вторият – до края на първата седмица от 2023 г.

На запитване от нашата медия Никол Вълчева от пиар отдела на театъра заяви, че билети ще има, когато „ръководството съгласува окончателно нещата“.

Прави впечатление, че в сайта на Народния театър няма публикувана програма за представления след края на февруари 2023 г., въпреки наложената досега практика да има възможност за купуване на билети поне за два месеца напред.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС