Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Всеки има право да помага, дори с кофа ледена вода

 - Всеки има право да помага, дори с кофа ледена вода

Веднага след като някаква кауза има успех, се намира и критика. Даже когато става дума за набиране на средства за благотворителност!

Видимо, за критикуващите няма значение, че инициативата „ледена кофа“ извади болестта ALS от анонимност и се събират милиони долари всеки ден в подкрепа на каузата. Също видимо не се разбира и фактът, че поливащите се с вода и лед също даряват, а не се „измъкват“ по този начин. Чуха се възгласи за пестене на вода за държавите, които страдат от суша. Без инициативата „ледена кофа“ тази вода нямаше да е по тези държави, със сигурност…

Вместо критики обаче, не е ли по-добре да се създадат нови инициативи за подпомагане строежа на водни пътища в нуждаещите се райони, а не да се омаловажава настоящата?!

Освен това било PR трик?! Едва ли личностите, отдавна доказали себе си, които вземат участие, имат нужда от подобни трикове.

И не на последно място – всеки има право да прави благотворителност по начина, който намери за добре, стига това да помага на някого и да не пречи на други. Да се залееш с кофа с ледена вода по собствено желание по никакъв начин не пречи на никого!

Вместо да се критикува, ще е много по-ефективно да се дарят средства на ALS или на друга благотворителност по ваш избор. По начина, който вие изберете!

Кралският Концертгебау Оркестър приема предизвикателството с кофата ледена вода, с цел да подкрепи Асоциацията за борба с амиотрофичната латерална склероза.

Кралският Концертгебау оркестър приема предизвикателството с кофата ледена вода, с цел да подкрепи Асоциацията за борба с амиотрофичната латерална склероза.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg