Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Всички културни събития на закрито отменени от днес в цялата страна

Без кина, театри, концерти и събирания на закрито за неопределено време заради коронавируса

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Всички културни събития на закрито отменени от днес в цялата страна

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

С решение на Министерски съвет от днес се отменят всички културни събития на закрито, включително кина, театри и всички други културни прояви, съобщи пресцентърът на Министерски съвет. Решението е взето на извънредно правителствено заседание.

Първоначалното предложение на Националния оперативен щаб срещу коронавируса е било за отмяна само в местата, където е потвърдена инфекцията. По предложение на министър Боил Банов обаче обхватът на мярката е за цялата страна.

Отменят се и спортните състезания на закрито.

Забраната предполага още от тази вечер да бъдат затворени вратите на всички културни институции, да се отменят постановки, концерти и представяния.

Не от гледна точка на създаване на паника, а за това, че 400-500 души в затворени помещения за 2-3 часа създава риск от разпространяване на заразата, мотивира предложението си министърът на културата.

Засега не е обявен краен срок за ограничението.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах