Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Всички културни събития на закрито отменени от днес в цялата страна

Без кина, театри, концерти и събирания на закрито за неопределено време заради коронавируса

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Всички културни събития на закрито отменени от днес в цялата страна

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

С решение на Министерски съвет от днес се отменят всички културни събития на закрито, включително кина, театри и всички други културни прояви, съобщи пресцентърът на Министерски съвет. Решението е взето на извънредно правителствено заседание.

Първоначалното предложение на Националния оперативен щаб срещу коронавируса е било за отмяна само в местата, където е потвърдена инфекцията. По предложение на министър Боил Банов обаче обхватът на мярката е за цялата страна.

Отменят се и спортните състезания на закрито.

Забраната предполага още от тази вечер да бъдат затворени вратите на всички културни институции, да се отменят постановки, концерти и представяния.

Фантастико

Не от гледна точка на създаване на паника, а за това, че 400-500 души в затворени помещения за 2-3 часа създава риск от разпространяване на заразата, мотивира предложението си министърът на културата.

Засега не е обявен краен срок за ограничението.

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах