Всички културни събития на закрито отменени от днес в цялата страна

Без кина, театри, концерти и събирания на закрито за неопределено време заради коронавируса

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Всички културни събития на закрито отменени от днес в цялата страна

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

С решение на Министерски съвет от днес се отменят всички културни събития на закрито, включително кина, театри и всички други културни прояви, съобщи пресцентърът на Министерски съвет. Решението е взето на извънредно правителствено заседание.

Първоначалното предложение на Националния оперативен щаб срещу коронавируса е било за отмяна само в местата, където е потвърдена инфекцията. По предложение на министър Боил Банов обаче обхватът на мярката е за цялата страна.

Отменят се и спортните състезания на закрито.

Забраната предполага още от тази вечер да бъдат затворени вратите на всички културни институции, да се отменят постановки, концерти и представяния.

Америка за България

Не от гледна точка на създаване на паника, а за това, че 400-500 души в затворени помещения за 2-3 часа създава риск от разпространяване на заразата, мотивира предложението си министърът на културата.

Засега не е обявен краен срок за ограничението.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg