Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Руски ученици ще цитират Путин след специален урок за „несправедливите санкции”

Учат, че причина за санкциите е „провежданата от Русия специална военна операция в Украйна, предизвикана от необходимостта да бъде защитено населението в Донбас”

В началото на урока учителят е длъжен да цитира президента Путин и да подчертае, че „върху Русия се оказва безпрецедентен външен натиск”. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Руски ученици ще цитират Путин след специален урок за „несправедливите санкции”

В началото на урока учителят е длъжен да цитира президента Путин и да подчертае, че „върху Русия се оказва безпрецедентен външен натиск”. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Специални уроци за санкциите срещу Русия ще бъдат проведени в руските училища, съобщава „Комерсант”. Министерството на образованието на Руската федерация е изпратило указания за провеждане на часове по темата „Антируските санкции и тяхното влияние върху родната икономика”. Уроците ще бъдат преподавани на учениците от 5 до 11 клас в рамките на предмета „Обществознание”.

Според указанията, публикувани от официозната медия, в началото на урока учителят е длъжен да цитира президента Путин и да подчертае, че „върху Русия се оказва безпрецедентен външен натиск”. След това на учениците трябва да бъде обяснено, че причина за санкциите е „провежданата от Русия специална военна операция в Украйна, предизвикана от необходимостта да бъде защитено населението в Донбас”.

„Комерсант” отбелязва, че в указанията е включено и видео за заместването на вноса. По думите на водещите във видеото, от началото на 2000 г. се води „активна реклама на чужди стоки”, а също се „внедрява идеята за превъзходството на всяка вносна стока и неспособността на руските производители да предложат свой аналог”. След това глас зад кадър разказва за увеличаването на ролята на руското производство в няколко отрасъла през 2022 г.

В края на часа учениците трябва да попълнят анкета за обратна връзка, в която да отговорят на въпросите: „Справедливи ли са санкциите по отношение на Русия?”, „Ще доведат ли санкциите до укрепване на руската икономика?”, „Кой ще понесе по-големи икономически загуби?”

Това е втори подобен урок, спуснат от централната власт за всички училища в страната. В началото на март всички руски ученици трябваше да изслушат т.нар. „Всеруски урок за специалната операция в Украйна”, по време на който учителите трябваше да изложат пред тях тезисите на Владимир Путин за причините за „специалната операция” и да разяснят на децата колко осъдителни са призивите за антивоенни акции.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах