Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Всичко е любов за Иван Иванов и на „София филм фест“: Обичам Христо Стоичков

Завръщането на един голям актьор пред публиката сред 10-годишно отшелничество

"Благодаря ви, трогнахте ме, госпожо Фандъкова! Стефане, Анри - зарадвахте ме!", каза пред екрана Иван Иванов. Снимки: Емил Георгиев, в. "Преса" - Всичко е любов за Иван Иванов и на „София филм фест“: Обичам Христо Стоичков

"Благодаря ви, трогнахте ме, госпожо Фандъкова! Стефане, Анри - зарадвахте ме!", каза пред екрана Иван Иванов. Снимки: Емил Георгиев, в. "Преса"

С видеообръщение на Христо Стоичков започна кинофорумът „София филм фест“ в четвъртък вечерта в НДК. Камата обясни от екрана в препълнената зала 1, че „Всичко е любов“ е неговият любим филм, а „бай Иван“ е специален за него: „Това е човекът, изиграл много важна роля в моя живот“.

„Благодаря, аз малко трудно артикулирам, моля да ме извините – появи се пред публиката и самият „бай Иван“, актьорът Иван Иванов. –  Христо го обичам много, приятно ме изненада. Мисля, че в края на месеца той ще си дойде и аз ще си поделя тази награда с него. Той ще се зарадва.“

2

 

Иванов получи Наградата на София под бурни аплодисменти. Актьорът – любим и на киноманите, и на обикновените зрители, излезе под светлините на прожекторите след дълго отшелничество. Иванов се оттегли от лъскавия свят на киното и театъра преди около 10 години, за да заживее в панагюрското село Оборище.

„Благодаря ви, трогнахте ме, госпожо Фандъкова! Стефане, Анри – зарадвахте ме!“, каза пред екрана Иванов.

Иван Иванов и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Иван Иванов и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Освен със завръщането на един голям наш киноактьор, „София филм фест“ стартира и с нов български филм, който може би ще се нареди сред добрите интерпретации на прехода. „Досието Петров“ е на режисьора Георги Балабанов, по сценарий на Жан-Клод Кариер. В ролите влизат Михаил Билалов, Христо Шопов, Ана Пападопулу, Малин Кръстев, Цветана Манева, Деян Донков.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg