Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Вторият сезон на „Мандалореца“ тръгва през октомври

Възможно е да бъдат пуснати и спиноф версии на сериала

Бебето Йода от „Мандалореца“ стана любимец на зрителите. Снимка: „Дисни плюс“ - Вторият сезон на „Мандалореца“ тръгва през октомври

Бебето Йода от „Мандалореца“ стана любимец на зрителите. Снимка: „Дисни плюс“

Втори сезон на сериала „Мандалореца“ ще има и той ще тръгне в платформата на „Дисни“ през октомври, потвърди Боб Айгър, президент на компанията, на конференция по повод първите четири месеца на видеострийминг услугата им. Сериалът се превърна в голям хит за платформата още в първите дни от появата ѝ през ноември, и не само заради бебето Йода – първите осем епизода събраха забележителен зрителски рейтинг от 8,8 от 10 в IMDb и предимно позитивни отзиви от критиката.

Вероятно тъкмо „Мандалореца“ е основната причина „Дисни плюс“ да има 28 млн. нови абонати в първите четири месеца, пише „Дедлайн“, въпреки че подобно на други платформи да не съобщава публично данни за зрителския интерес. Шоурънър на поредицата остава Джон Фавро, режисьор на игралните версии на „Цар Лъв“ и „Книга за джунглата“.

Айгър намекна, че сериалът, чиято история е спиноф от новата трилогия „Междузвездни войни“, може сам да получи свои спиноф версии. Почти сигурно е, че продукцията ще продължи и след втория сезон, като компанията ще опита „да насели вселената с още персонажи и да ги поведе в различни посоки“, каза директорът на „Дисни“.

Значението на сериала е доказано и от статистиката, показана по време на конференцията – 65% от потребителите, гледали част от „Мандалореца“, са прегледали най-малко десет други заглавия от каталога на „Дисни плюс“. Сред най-гледаните от останалите продукции са мюзикълите на „Пиксар“, филмите на „Марвел“ и от франчайза „Междузвездни войни“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90