Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Вурст с рокля и брада печели „Евровизия“?

Онлайн залозите сочат за победител травестит от Австрия

 - Вурст с рокля и брада печели „Евровизия“?

Родината на Моцарт прати травестит да я представя на музикалния конкурс „Евровизия“, който тече в момента в Копенхаген, Дания.

Австриец с рокля, брада и псевдоним с име на салам събра очите на цяла Европа на 8 май с песент в стилистиката на мелодия от филмите за Джеймс Бонд  – „Да изгрееш като феникс“. И е на крачка от победата на „Евровизия“. Според онлайн залозите, Кончита Вурст се конкурира за първото място единствено с певицата от Швеция Сана Нилсен. Сайтът Lodbrokers дава коефициент за победа на шведката 11/4, а Betfred дава на Вурст коефициент 10/3. Според сайтовете Bwin и 888sport шанс за първото място имат още певците на Холандия (17/4), Армения (10) и Англия (11). Първенецът ще стане ясен на финала, който е на 10 май.

По паспорт името на Вурст е Том Нойвирт. Роден е на 6 ноември 1988 г. в Гмунден, Австрия. За първи път се появява като Кончита Верст през 2011 г. Оттогава той/тя се опитва да се представи пред консервативното австрийско общество като символ на толерантност и творческа свобода. Девизът на певицата е „Бъди най-добрата версия на себе си, а не лошо копие на някой друг!“

Кончита е художник с мечта за кариера в шоубизнеса. През 2006 г. той участва в шоуто за таланти „Стармания“. През 2007-ма той става част от момчешката група „Йетцт Андерс!“, които обаче оцеляха на сцената за по-малко от една година.

Вижте песента на Кончита Вурст от „Евровизия“:

http://youtu.be/gHvwJ0f4x-s

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg