Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Вяра Анкова: „Под прикритие 5“ ще има, преговаряме с различни партньори

Неясно е дали Димитър Митовски ще продължи работа по сериала

„В момента преговаряме за копродуцентско участие с различни партньори“, каза Вяра Анкова. - Вяра Анкова: „Под прикритие 5“ ще има, преговаряме с различни партньори

„В момента преговаряме за копродуцентско участие с различни партньори“, каза Вяра Анкова.

„Вече има решение на телевизията да има пети сезон на „Под прикритие“, съобщи генералният директор на медията Вяра Анкова пред „Площад Славейков“. Анкова обаче не отговори дали сериалът ще бъде сниман от продуцента Димитър Митовски. Въпросите за сериала ѝ поставихме днес по време на пресконференция за детската „Евровизия“. 

„Площад Славейков“ откри, че в началото на месец март тази година Управителният съвет на БНТ е дал съгласие за прехвърлянето на всички права за използване на сериала „Под прикритие“ от „Камера“ (собственост на Митовски и Гочев) на „Камера Ентъртейнмънт“ (собственост единствено на Митовски). Това ще стане „като за целта бъде сключено тристранно споразумение между БНТ, „Камера“ ООД и „Камера Ентъртейнмънт“ ЕООД за заместване на страна по договорите за производство и използване на сериала „Под прикритие“ сезони 1, 2, 3 и 4“, пише в документа (Вижте в ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

По думите на Анкова днес основен аргумент за решението за петия сезон е било изключително успешното разпространение на сериала в много държави, от което се очаква развитие на приходите от продажни права – тъй като договорите не са еднократни, а са за година напред за всички сезони, които има.

„Смятам, че това е един от най-успешните продукти на Българската национална телевизия, докато има интерес от продажба и от копродуцентство, защото в момента преговаряме за копродуцентско участие с различни наши партньори и други компании, които имат интерес в участие в копродукция за пети сезон на „Под прикритие“, просто защото наистина сериалът стана изключително известен на телевизионния пазар“, заяви тя.

На въпрос защо въпреки че петият сезон бе анонсиран още преди година проектът все още не е стартирал и дали отлагането има връзка с проблемите в „Камера“, Анкова отвърна: „Не мога да коментирам нещо, което не знам фактологично, нямам навик да коментирам един човек аз“.

Заради огромния интерес се търси спазването на висок стандарт, поясни директорът на БНТ. Това предпоставяло и забавянето на проекта, за който още не е ясно с кои партньори ще се реализира, кой ще работи по сценария му и др.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg