Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Вяра и общество” свалено от ефир

Причините: Горан Благоев не крие партийната си принадлежност

Горан Благоев е дългогодишен водещ на предаването „Вяра и общество“. Снимка: БНТ - „Вяра и общество” свалено от ефир

Горан Благоев е дългогодишен водещ на предаването „Вяра и общество“. Снимка: БНТ

„Вяра и общество” пада от екран. Това съобщи във Фейсбук профила си водещият и продуцент на предаването Горан Благоев. По думите му, програмният директор на БНТ Ивайло Огнянов в присъствието на заместниците си му е съобщил за решение на Управителния съвет на националната телевизия, според което предаването е окончателно свалено от ефир. Мотивите са свързани със събитията около предаването и откритото членство на Горан Благоев в политическа партия.

Вижте още: НАКАЗВАТ ГОРАН БЛАГОЕВ ЗАРАДИ ОТСЪСТВИЕТО НА ЦЪРКВАТА ВЪВ „ВЯРА И ОБЩЕСТВО“

Ето цялото изказване на телевизионния водещ в социалната мрежа:

„Преди един час бях извикан от от програмния директор на БНТ г-н Ивайло Огнянов в присъствието на неговите заместници, за да бъда уведомен, че предаването „Вяра и общество“ по решение на УС на БНТ е свалено от ефир, аз вече не съм нито него водещ, нито негов изпълнителен продуцент. Мотивите му, цитирам: „Във връзка с всичко онова, което стана напоследък около предаването, и това, че ти не криеш, че си член на партия, УС прецени, че при тази ситуация ти не можеш повече да водиш предаването. Не си уволнен, оставаш изпълнителен продуцент на извънредните предавания свързани с националния и църковния календар.” Край на цитата.

Само ще уточня, че решение на Управителния съвет все още не ми е представено. Според вече публикуваната програма на БНТ за тази седмица на 10-ти октомври във времето на предаването е предвидено предаването „Религията днес“ – както ми беше обяснено с нов водещ и с нов изпълнителен продуцент. Желая им успех!!!”

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС