POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Вятърните мелници на Античния театър

Класическият балет „Дон Кихот“ на Минкус гостува в Пловдив

Спектакълът е на Македонската опера и балет, диригент ще бъде Бисера Чадловска, дипломирала се в Държавната музикална академия в София.  - Вятърните мелници на Античния театър

Спектакълът е на Македонската опера и балет, диригент ще бъде Бисера Чадловска, дипломирала се в Държавната музикална академия в София.

За близо три века от създаването си тази творба е била поставяна на почти всички най-големи световни сцени. А сега класическият балет „Дон Кихот“ гостува за първи път на Античния театър в Пловдив за фестивала Opera Open 2017. Хореографията е на известния украинец Виктор Яременко, който постига почти съвършенство в диалога между испанското народно танцово изкуство и класическата балетна техника.

Спектакълът е на Македонската опера и балет, диригент ще бъде Бисера Чадловска, дипломирала се в Държавната музикална академия в София. Водещата балетна трупа на Македония е предвождана от солистите Васил Чичиашвили, носител на Почетния орден на Грузия, и Мими Поп Алексова – Атанасовска в ролите на влюбените Базил и Китри.

Като Дон Кихот ще видим балетмайстора на Опера Пловдив – Йордан Кръстев.

Пищните костюми са дело на Гана Ипатиева от Украйна, чиято работа зрителите на фестивала вече сме виждали в „Лебедово езеро“.

„Дон Кихот“ ще видим на Античния театър на 6 юли. Билети се продават на касата на операта в Дом на културата, в Билетен център пред Общината и онлайн в „Ивентим“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС