Фантомът

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Яго в душата на Отело, вещиците на Роалд Дал и новият „Пинокио“

Най-интересните събития от 2 до 8 ноември 2020 г. с „Фантастико“

Литературни понеделници с Елена Алексиева

Литературни понеделници с Елена Алексиева

Литературен клуб „Перото“

02.11.2020

19:00

Елена Алексиева, авторката на романа „Свети вълк“, е гостът тази седмица в Литературните понеделници на Клуб „Перото“. „Свети вълк“ ѝ носи наградата „Най-добър роман на годината“ за 2019 г. от Фонд „13 века България“. Същата година книгата получи и отличие  „Перото“ в категория „Проза“.

Концерт на Светлин Русев

Концерт на Светлин Русев

Зала „България“

05.11.2020

19:00

Цигуларят Светлин Русев отново излиза като солист на Софийската филхармония, за да изпълни под диригентството на Найден Тодоров „Концерт за цигулка № 2“ на Николо Паганини. Във втората част на вечерта ще прозвучи „Симфония № 2 “ на Лудвиг ван Бетовен.
Отело - гибелта на идеалиста

Отело - гибелта на идеалиста

Театър „Азарян“

03.11.2020

19:00

Актьорът Боян Арсов ще влезе едновременно в ролята на Отело и на Яго, който разпалва съмнението в душата на ревнивеца, в новия спектакъл на режисьорката Дина Маркова. Спектакълът е по едноименната пиеса на Уилям Шекспир в превод на Валери Петров и фрагменти от текстове за войната на Сун Дзъ, Лао Дзъ, Мюлер, Брехт, Къмингс и др.

Вижте още: БОЯН АРСОВ КАТО ОТЕЛО И ЯГО В НОВ ПРОЧИТ НА ШЕКСПИРОВАТА ПИЕСА

Вещиците

Вещиците

Кино „Одеон“

04.11.2020

16:00

Филмът разказва познатата история на Роалд Дал за осиротяло момченце, чиято баба му разкрива опасния и мистериозен свят на вещиците и техните пъклени планове да се отърват от всички деца. „Вещиците“ е римейк на едноименния филм на Никълъс Роуг от 1990 г. с Анджелика Хюстън. Във версията на Робърт Земекис ролите са поверени на Ан Хатауей (Върховната вещица), Октавия Спенсър (Бабата) и Стенли Тучи.

Вижте още: ЗАКЛИНАНИЕТО НА „ВЕЩИЦИТЕ“ НА РОАЛД ДАЛ НЕ РАБОТИ В НОВИЯ ФИЛМ ПО РОМАНА МУ

Пинокио

Пинокио

Кино „Люмиер Лидл“

05.11.2020

19:00

Тази версия на историята за дървеното момче на Карло Колоди е адаптирана за голям екран от режисьора Матео Гароне. В продукцията от 2019 г. Роберто Бенини за втори път в кариерата си ще се превъплъти в дърводелеца Джепето след седемгодишна пауза от киното. 

Вижте още: ПЪРВИ ПОГЛЕД КЪМ НОВИЯ „ПИНОКИО“ (ВИДЕО)

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.
ДС