Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Яна Букова с поетичната награда „Иван Николов“ за „Записки на жената призрак“

Призове още за Виолета Кунева, Цвета Делчева и Антон Баев

Яна Букова с плакета във форма на перо, дело на художника Христо Гочев. Снимка: Орлин Огнянов/НДК - Яна Букова с поетичната награда „Иван Николов“ за „Записки на жената призрак“

Яна Букова с плакета във форма на перо, дело на художника Христо Гочев. Снимка: Орлин Огнянов/НДК

Яна Букова бе отличена с Националната награда за поезия „Иван Николов 2019“ за стихосбирката „Записки на жената призрак“ (изд. „Жанет 45“). На церемонията на 11 декември в Литературен клуб „Перото“ победителката получи парична премия от 5 хил. лв. и плакет, изработен от художника Христо Гочев.

Отличието за дебют отиде при Виолета Кунева за „Почти всичко е наред“ (изд. „Жанет 45“). Специалната награда за поетична книга бе връчена на Цвета Делчева за „Отворени възможности“ (изд. „Ерго“). Специална награда получи и Антон Баев за стихосбирката „55 меланхолии“ (изд. Коала Прес), присъдена му лично от Божана Апостолова, основателка на конкурса. Баев е носител на приза от 1996 г.

След миналогодишните лауреати на „Иван Николов“ са Христо Фотев, Константин Павлов, Вера Мутафчиева, Иван Цанев, Екатерина Йосифова, Иван Теофилов, Ани Илков, Георги Господинов, Силвия Чолева, Петър Чухов, Марин Бодаков, Аксиния Михайлова…

Общо 37 книги от 22 издателства, издадени в периода 1 октомври 2018 – 30 септември 2019 година получиха номинации за приза. Председател на журито бе Светлозар Игов, с членове Йордан Ефтимов Юлиан Жилиев.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах