Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Японски вишни в зала „България“

Софийската филхармония закрива сезона си с Григ, Моцарт и Глазунов

Нироми Кубота, Масами Татекава и Маки Ванака са сред японските солистки, които ще закрият сезона на Софийската филхармония. - Японски вишни в зала „България“

Нироми Кубота, Масами Татекава и Маки Ванака са сред японските солистки, които ще закрият сезона на Софийската филхармония.

Млади японски солисти закриват сезона на Софийската филхармония. Събитието, под наименованието „Японски вишни“, е тази вечер от 19 часа в зала „България“, под диригентството на Шунго Морияма. В програмата, която е особено разнообразна, попада прочутията Концерт за пиано и оркестър на Едвард Григ.

Освен Григ, зрителите ще чуят още произведения на Александър Глазунов (Концерт за алт саксофон и струнен оркестър ми бемол мажор), Волфганг Амадеус Моцарт (Концерт за флейта и арфа до мажор, К 299) и Пол Крестъл (Концерт за маримба и оркестър).

Заедно с Филхармонията ще засвирят солистите Нироми Кубота (флейта), Маки Ванака (маримба), Масами Татекава (алт саксофон), Томоко Иноуе (пиано) и Борислава Станчева (арфа).

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах