Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Тук „Александър Невски“ не си е на мястото

Японци направиха карта на София, като разбъркаха забележителностите

В лабиринта на японските илюстратори забележителностите на града не са на обичайните си места. - Тук „Александър Невски“ не си е на мястото

В лабиринта на японските илюстратори забележителностите на града не са на обичайните си места.

Централните улици на София са приключение за всеки градски изследовател, но когато в мрежата от малки пресечки край прочути сгради се намеси и въображението, картата става още по-заплетена. Японският колектив „IC4DESIGN“, илюстратори на книжната поредица „Детектив Пиер“, създадоха въображаема карта лабиринт на София. И в нея не всичко е там, където трябва.

Препоръчително е детективската карта да се изследва под лупа, но дори и без нея наблюдаващият ще забележи емблематичните сгради на Народния театър, Софийската опера и балет, Руската църква, храм паметника „Александър Невски“ и много други.

„Детектив Пиер“ е популярна книжна поредица, в която читателят е и участник – в богатите карти, съпътстващи сюжета, той получава кратки указания и се изправя пред лабиринт, който трябва да разреши най-често с помощта на лупа, са адресирани към деца, но ангажират вниманието и на възрастните. Книги от поредицата са издавани и на българския пазар от изд. „Миранда“.

Автор на „Детектив Пиер“ е японският илюстратор Хиро Камигаки, а създаденият от него илюстраторски колектив IC4DESIGN се нарежда сред най-добрите илюстратори в света и работи с гиганти като „Гугъл“, „Тойота“, „Мерцедес“ и много други. Преобразяването на столицата ни в стила на детайлните карти от „Детектив Пиер“ е по поръчка на българската компания за карго превози „Юроспийд“. Работата отнема близо три месеца и илюстраторите издават, че картата е свързана със София, но крие и много различни детайли, които хората сами трябва да намерят.

Оригиналът на илюстрацията ще бъде окачен в нов офис на фирмата в София, а дигиталната версия ще може да се разгледа подробно на сайта на компанията.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС