Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Явор Гърдев готви премиера в Народния

Още три нови спектакъла на първата сцена наесен

Явор Гърдев поставя руската пиеса "Жанна". - Явор Гърдев готви премиера в Народния

Явор Гърдев поставя руската пиеса "Жанна".

Топрежисьорът Явор Гърдев, който през последната година позагърби Народния театър заради други проекти, наесен пак ще извади представление на първата ни сцена. На 12 септември е премиерата на „Жанна” по едноименната пиеса на младата руска авторка Ярослава Пулинович, съобщиха от трупата.

Сред другите нови заглавия, които се репетират в Народния, е „Каквато ме искаш” от Луиджи Пирандело на Теди Москов – с премиера между 5 и 10 октомври. Предсто и спектакъл по романа на Анжел Вагенщайн „Петокнижие Исааково“ – с полски постановъчен екип, който вече е правил представление по книгата в страната на Лех Валенса.

Режисьорът Стоян Радев започна репетиции на „Солунските съзаклятници” от Георги Данаилов. Кой в коя роля е разпределен, от Народния театър не издават. Сигурно е, че в гемиджийската група влизат Руси Чанев, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов и Валери Йорданов.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg