Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Явор Гърдев открива с „Чайка“ театъра на Азарян в НДК

Елена Телбис ще полети като Нина Заречная през октомври на новата сцена

От няколко дни Гърдев вече репетира „Чайка“. В трупата си е поканил някои от най-търсените актьори на българската сцена, сред тях са Снежина Петрова и Захари Бахаров, с които направи „Квартет“.  - Явор Гърдев открива с „Чайка“ театъра на Азарян в НДК

От няколко дни Гърдев вече репетира „Чайка“. В трупата си е поканил някои от най-търсените актьори на българската сцена, сред тях са Снежина Петрова и Захари Бахаров, с които направи „Квартет“.

Явор Гърдев ще бележи откриването на новия театър на НДК, наречен на Крикор Азарян. Ще ни покани в света на Чехов и неговата „Чайка“ – една от знаковите постановки и на режисьора, който си отиде през 2009 г. Преди месец Гърдев превзе най-голямото театрално пространство у нас – зала 1, с новаторския спектакъл „Квартет“. А през октомври ще обетова и Театър „Крикор Азарян“.

От няколко дни Гърдев вече репетира „Чайка“. В трупата си е поканил някои от най-търсените актьори на българската сцена, сред тях са Снежина Петрова и Захари Бахаров, с които направи „Квартет“. В състава са и актьори  от други негови спектакли – Владимир Пенев, Светлана Янчева, Николай Урумов, Михаил Мутафов, Ованес Торосян, Елена Телбис.

В „Чайка“ на Азарян в Театър „Българска армия“ видяхме Александра Сърчаджиева, Иван Ласкин и Иван Радоев в триото Нина Заречная, Тригорин и Трепльов. В творбата на Гърдев Елена Телбис ще полети като невинната Нина Заречная, Захари Бахаров ще бъде нейният неверен Тригорин, а Ованес Торосян –  декадентът Трепльов.

Снежина Петрова ще излезе на сцената като Аркадина, Владимир Пенев ще видим като лекаря Дорн, Михаил Мутафов ще бъде Сорин, Николай Урумов е управителят на Сориновото имение Шамраев, Светлана Янчева е жена му Полина, а Лилия Гелева – дъщеря им Маша.

По сценографията и костюмите ще работи Никола Тороманов.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС