Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Явор Гърдев поставя опера на Пучини

Работи с Дарина Такова по „Лястовичка“, премиерата е през юли в Созопол

Явор Гърдев поставя „Квартет“ на Хайнер Мюлер в НДК през май, а лятото посвещава на операта. Снимка: Румен Добрев - Явор Гърдев поставя опера на Пучини

Явор Гърдев поставя „Квартет“ на Хайнер Мюлер в НДК през май, а лятото посвещава на операта. Снимка: Румен Добрев

Явор Гърдев е в сезон на експерименти – след кино-спектакъла през месец май в НДК, режисьорът ще направи експеримент и с опера. Театралът ще постави „Лястовичка“ на Джакомо Пучини с учениците на Дарина Такова, съобщи пред „Площад Славейков“ певицата. Екипът ще работи по спектакъла по време на лятната Академия на изкуствата в Созопол, а премиерата е планирана за 28 юли.

Идеята за „Лястовичка“ е на Дарина Такова, която е пяла в този спектакъл в апогея на своята кариера на сцената на Римската опера, пише „Монитор“.

Оперната прима Дарина Такова

Оперната прима Дарина Такова

Репетициите започват през май в София, а на 12 юли трупата продължава работа по представлението в Созопол, където Явор Гърдев ще проведе и майсторски клас по режисура, Дарина Такова по пеене, а сценографът на постановката Чавдар Гюзелев по живопис.

„Представлението няма да е с оркестър, Вяра Шуперлиева пристига от Залцбург, за да акомпанира на пианото. Ще пуснем билети на символични цени по 2-3-5 лева. Целта е младите певци да се срещнат с публиката”, разкрива организаторът на проявата Петя Великова.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90