Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Явор Гърдев в разговор със Самуел Финци след спектакъл в Народния

Театърът поставя начало на практика, прилагана широко в чужбина

Самуел Финци в сцена от спектакъла „Един кон влязъл в бар“ - Явор Гърдев в разговор със Самуел Финци след спектакъл в Народния

Самуел Финци в сцена от спектакъла „Един кон влязъл в бар“

Самуел Финци ще остане на сцената на Народния театър след първото представление на „Един кон влязъл в бар“, за да поговори пред публиката за спектакъла. Дискусията с режисьора Душан Парижек и актрисата Катлийн Моргенайер ще се проведе на 25 март веднага след края на представлението. Модератор на разговора ще бъде режисьорът Явор Гърдев.

Разговорът, който ще се проведе на български език на Голямата сцена, е често срещана практика в множество сценични институции в чужбина. От Народния театър отбелязват, че срещите с актьорите ще продължат и занапред на тази сцена, за да надграждат театралното преживяване след всички български и международни премиери, след юбилейни постановки и други поводи.

„Един кон влязъл в бар“ е копродукция на три водещи европейски театрални институции – Дойчес Театър – Берлин, Залцбургски фестивал и Бургтеатър, Виена, и ще бъде представен у нас по инициатива на издателство „Колибри“. Ще се играе на 25 и 26 март, но срещата с участниците ще се състои само на първата дата и няма да бъде повтаряна на следващия ден.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Столична община и Национален фонд „Култура“ по Програма „Мобилност ’22“.

Вижте още: САМУЕЛ ФИНЦИ ПОД БРОНЯТА НА ХУМОРА В НАРОДНИЯ ТЕАТЪР

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg