Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Юън Макгрегър с главна роля в сериал по „Един аристократ в Москва“

Заменя Кенет Брана в образа на граф Ростов

Юън Макгрегър на премиерата на „Доктор Сън“ в Лос Анджелис през 2019 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Юън Макгрегър с главна роля в сериал по „Един аристократ в Москва“

Юън Макгрегър на премиерата на „Доктор Сън“ в Лос Анджелис през 2019 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Юън Макгрегър ще влезе в главната роля на Александър Ростов в предстоящата адаптация на „Един аристократ в Москва“ за малкия екран. Актьорът ще замени Кенет Брана, който досега бе ангажиран със сериала на „Парамаунт +“, в екранизацията на романа на Еймър Тауълс. Продукцията започва по-късно през годината, съобщава „Дедлайн“.

Граф Александър Ростов е измислен герой от едноименния роман на Еймър Тауълс. Книгата е международен бестселър, към днешна дата от нея са продадени над 4 млн. копия. Романът е преведен и на български от издателство „Изток-Запад“.

Графът се оказва от грешната страна на историята след руската революция. През 1922 г. той е изправен пред болшевишки трибунал и осъден да не напуска хотел „Метропол“, в противен случай ще бъде разстрелян. Принуден да замени просторния си апартамент с тъмна таванска стаичка, Ростов трябва да избере – да открие нов смисъл за съществуването си или да се признае за победен и да напусне сцената на живота. Ерудиран и начетен, с отлични маниери и изтънчен вкус, графът е наясно: ако човек не стане господар на обстоятелствата, обречен е да бъде поробен от тях.

Сериалът е в процес на разработка вече няколко години, още през 2018 г. бе съобщено, че Брана ще влезе в главната роля. Сега неговата роля ще бъде поета от Макгрегър, който сподели ентусиазма си за проекта:

„Това е невероятна, чудесна история и много се вълнувам, че ще играя подобна роля“.

„Книгата е рядко и вкусно лакомство и аз моментално се влюбих в нея от първите страници, които прочетох преди 6 години – коментира Том Харпър, един от продуцентите. – Радваме се, че Еймър повери на този брилянтен екип ролята да вдъхнат живот на „Метропол“. Не може да сме по-щастливи, че Юън ще изиграе графа.“

Освен като актьор, Макгрегър ще участва и като продуцент на „Един аристократ в Москва“. В продуцентския екип ще влезе и авторът на романа.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС