VivaPay

Юбилейният концерт на Веско Ешкенази в НДК с нова дата

Отложен за юни заради коронавируса

През декември 2019-а Веско Ешкенази изнесе бутиков концерт в балната зала на Двореца в София. Снимка: Гергана Димитрова/Площад Славейков - Юбилейният концерт на Веско Ешкенази в НДК с нова дата

През декември 2019-а Веско Ешкенази изнесе бутиков концерт в балната зала на Двореца в София. Снимка: Гергана Димитрова/Площад Славейков

Концертът на цигуларя Веско Пантелеев-Ешкенази в НДК за 50-ия му рожден ден се отлага. Събитието трябваше да се проведе на 17 март в зала 1 на НДК, но заради мерките на правителството срещу коронавируса е пренасрочено за 4 юни, съобщават организаторите.

Новата дата е в единствените две свободни седмици в натоварения график на Ешкенази, концертмайстор на един от най-големите европейски оркестри – Концертгебау Амстердам. Тепърва ще бъдат обявени промените в датите на юбилейното му турне, което ще мине през Велико Търново, Шумен, Асеновград, Хасково, Русе, Панагюрище, Ямбол, както и на открити сцени в Бургас и Варна. През есента турнето продължава в Плевен, Добрич, Пловдив и Стара Загора.

Концертът ще бъде посветен на музите на цигуларя. Разказвач на живота му ще бъде актрисата Койна Русева. Ще прозвучат изпълнения на любими произведения на Веско Ешкенази.

До него на сцената ще излязат музикантите на Плевенска филхармония под диригентството на Мартин Пантелеев – брат на Веско Ешкенази. Цигуларят ще си партнира и със солистите Людмил Ангелов, Дани Милев, Люси Дяковска и Адриана Николова-Печенката. Сред изпълнителите ще бъде и руският баянист Рудик Якин.

Америка за България

Билетите ще важат за новата дата без презаверка. Зрителите, които са възпрепятствани да посетят концерта на 4 юни, могат да върнат билетите си на местата, откъдето са купени.

Вижте още: ПРЕЛЮД КЪМ ГОЛЕМИЯ КОНЦЕРТ НА ВЕСКО ЕШКЕНАЗИ

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg