Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Юбилейният концерт на Веско Ешкенази в НДК с нова дата

Отложен за юни заради коронавируса

През декември 2019-а Веско Ешкенази изнесе бутиков концерт в балната зала на Двореца в София. Снимка: Гергана Димитрова/Площад Славейков - Юбилейният концерт на Веско Ешкенази в НДК с нова дата

През декември 2019-а Веско Ешкенази изнесе бутиков концерт в балната зала на Двореца в София. Снимка: Гергана Димитрова/Площад Славейков

Концертът на цигуларя Веско Пантелеев-Ешкенази в НДК за 50-ия му рожден ден се отлага. Събитието трябваше да се проведе на 17 март в зала 1 на НДК, но заради мерките на правителството срещу коронавируса е пренасрочено за 4 юни, съобщават организаторите.

Новата дата е в единствените две свободни седмици в натоварения график на Ешкенази, концертмайстор на един от най-големите европейски оркестри – Концертгебау Амстердам. Тепърва ще бъдат обявени промените в датите на юбилейното му турне, което ще мине през Велико Търново, Шумен, Асеновград, Хасково, Русе, Панагюрище, Ямбол, както и на открити сцени в Бургас и Варна. През есента турнето продължава в Плевен, Добрич, Пловдив и Стара Загора.

Концертът ще бъде посветен на музите на цигуларя. Разказвач на живота му ще бъде актрисата Койна Русева. Ще прозвучат изпълнения на любими произведения на Веско Ешкенази.

До него на сцената ще излязат музикантите на Плевенска филхармония под диригентството на Мартин Пантелеев – брат на Веско Ешкенази. Цигуларят ще си партнира и със солистите Людмил Ангелов, Дани Милев, Люси Дяковска и Адриана Николова-Печенката. Сред изпълнителите ще бъде и руският баянист Рудик Якин.

Билетите ще важат за новата дата без презаверка. Зрителите, които са възпрепятствани да посетят концерта на 4 юни, могат да върнат билетите си на местата, откъдето са купени.

Вижте още: ПРЕЛЮД КЪМ ГОЛЕМИЯ КОНЦЕРТ НА ВЕСКО ЕШКЕНАЗИ

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах