Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Юбилейният концерт на Веско Ешкенази в НДК с нова дата

Отложен за юни заради коронавируса

През декември 2019-а Веско Ешкенази изнесе бутиков концерт в балната зала на Двореца в София. Снимка: Гергана Димитрова/Площад Славейков - Юбилейният концерт на Веско Ешкенази в НДК с нова дата

През декември 2019-а Веско Ешкенази изнесе бутиков концерт в балната зала на Двореца в София. Снимка: Гергана Димитрова/Площад Славейков

Концертът на цигуларя Веско Пантелеев-Ешкенази в НДК за 50-ия му рожден ден се отлага. Събитието трябваше да се проведе на 17 март в зала 1 на НДК, но заради мерките на правителството срещу коронавируса е пренасрочено за 4 юни, съобщават организаторите.

Новата дата е в единствените две свободни седмици в натоварения график на Ешкенази, концертмайстор на един от най-големите европейски оркестри – Концертгебау Амстердам. Тепърва ще бъдат обявени промените в датите на юбилейното му турне, което ще мине през Велико Търново, Шумен, Асеновград, Хасково, Русе, Панагюрище, Ямбол, както и на открити сцени в Бургас и Варна. През есента турнето продължава в Плевен, Добрич, Пловдив и Стара Загора.

Концертът ще бъде посветен на музите на цигуларя. Разказвач на живота му ще бъде актрисата Койна Русева. Ще прозвучат изпълнения на любими произведения на Веско Ешкенази.

До него на сцената ще излязат музикантите на Плевенска филхармония под диригентството на Мартин Пантелеев – брат на Веско Ешкенази. Цигуларят ще си партнира и със солистите Людмил Ангелов, Дани Милев, Люси Дяковска и Адриана Николова-Печенката. Сред изпълнителите ще бъде и руският баянист Рудик Якин.

Билетите ще важат за новата дата без презаверка. Зрителите, които са възпрепятствани да посетят концерта на 4 юни, могат да върнат билетите си на местата, откъдето са купени.

Вижте още: ПРЕЛЮД КЪМ ГОЛЕМИЯ КОНЦЕРТ НА ВЕСКО ЕШКЕНАЗИ

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС